Ketvirtadienis, 28 kovo, 2024
Straipsniai

AB Žemaitijos pienas. Sektoriaus krizės problemas sprendžia pati

Sektoriaus krizės problemas sprendžia pati. Viena didžiausių Lietuvos pieno perdirbimo įmonių AB Žemaitijos pienas pradėjo naują versliuką ir ketina uždirbti iš informacijos akcininkams teikimo.

Spalio 28 dieną vyksiančiame akcininkų susirinkime siūloma patvirtinti bendrovės įstatus. Juose kaip ir anksčiau numatyta, kad akcininkams pateikiamos dokumentų kopijos apmokestinamos ne mažiau kaip po 3 eurus už lapą. Vieną užklausą apmokestinant minimalia 500 eurų suma.

„Akcinių bendrovių įstatymas sako, kad įstatuose numatytas atlyginimas negali viršyti informacijos pateikimo išlaidų. Panašu, kad AB Žemaitijos pienas kopijas daro generalinis direktorius, arba atsakymams į kiekvieną užklausą samdomi brangiausi Lietuvos advokatai.

Pasak jo, Investuotojų asociacijos nariai, įmonei pareiškus apie ketinimus delistinguotis iš NASDAQ Vilnius biržos, aktyviai teikė prašymus pateikti su tuo susijusią informaciją, tačiau visi gavo prašymus susimokėti po 500 eurų, nors ši suma neatitinka realių sąnaudų.

a

„Tikrasis tokių atsakymų tikslas – kad informacija apie AB Žemaitijos pienas priimtų sprendimų logiką liktų tik itin siaurame vadovų rate“, – teigė V. Plunksnis.

2015 metais vidutinis AB Žemaitijos pienas vadovų atlyginimas prieš mokesčius siekė 2755 eurus, specialistų – 1184 eurus, o darbininkų – 755 eurus per mėnesį. AB Žemaitijos pienas pajamos pernai siekė 149 mln. eurų.

Investuotojų asociacija yra didžiausia smulkiuosius investuotojus vienijanti organizacija Lietuvoje. Investuotojų asociacija užsiima jų teisių gynimu bei atstovavimu, organizuoja renginius nariams, kurių metu siekiama ugdyti investuotojų kompetenciją ir suvokimą apie finansų rinkas. Daugiau informacijos – www.investuotoju.lt.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.